English version
Noordhoeksestraat 4
6665 LE Driel
Netherlands

t: +31 (0)26 474 29 32
f: +31 (0)26 474 23 70
e: [email protected]
Hieronder vindt u een aantal websites van mensen en bedrijven die zich in ons netwerk van weven, textiel en kunst bevinden.

Weefnetwerk
Weefnetwerk zet zich in voor het algemeen belang van wevend Nederland en streeft naar het bevorderen en verbeteren van het weven. Weefnetwerk wil wevers en weefsters met elkaar in contact brengen, wil informatie verstrekken over de ontwikkelingen op weefgebied.
Marian Stubenitsky
Is weefster en weef-docente. Vanuit haar huis in Randwijk (Gelderland) biedt zij verschillen-de cursussen aan voor beginnen-de en ervaren weef-liefhebbers. Zelf heb ik bij haar enkele interes-sante cursussen gevolgd, waardoor ik iedereen een bezoek aan haar kan aanraden.

Marianne Benkö

...Je staat voor het schilderij en je zit er meteen midden in. Je weet niet hoe je toegang hebt gekregen en ook niet hoe je vaste voet hebt gekregen tus-sen de elementen. Wat je echter wel weet: je maakt er helemaal deel van uit.

Corrie van Eijk

Is een van de mensen met wie ik het weven ontdekt heb. Corrie heeft een bijzondere eigen stijl en zij speciali-seert zich in prachtige wandkleden en liturgische kleden. Haar werk is onder andere te bewonderen in verschillen-de gemeente huizen en ambassades.

Textiel Plus

Wie de wereld van textiel leert kennen, wordt steeds verrast. Zoveel materi-alen, zoveel technieken. Innovatie en experiment staan symbool voor de huidige ontwikkelingen binnen de textielkunst en -vormgeving. Stichting Textiel Plus bevordert de kwaliteit en bekendheid van textiel...

Nederlands Textielmuseum

Het Textielmuseum is een creatief bedrijf. Vormgevers, kunstenaars en studenten worden uitgenodigd om met bijzondere ontwerpen te komen. Vakmanschap wordt verbonden met creativiteit. A ls bezoeker bent u getui-ge van het hele proces van schets tot product. Een inspirerende ervaring.

Zijdelings

De site van van Karina van Vught. De plaats om materiaal te kopen of een interessante workshop te volgen. Producten kunnen worden besteld en verstuurd. Ook bij Karina heb ik workshops gevolgd. De veelzijdigheid in het aanbod, maakt het interessant voor wevers en niet wevers.

Louët B.V.

Louët producten zijn wereldwijd bekend om hun goede kwaliteit, doel matigheid en originele ontwerp. Overal vind je tevreden gebruikers, die zich geruggensteund weten door onze service. Ook Irene werkt al jaren naar volle tevredenheid met Louët producten.

Handwerken zonder grenzen

Handwerken zonder Grenzen is een magazine waarin u artikelen kunt lezen over handwerktechnieken waarbij de textiel de boventoon voert. De onderwerpen kunnen uit ons eigen land, de landen om ons heen maar ook van heel ver komen. Traditie, folklore en historie zijn hierbij sleutelwoorden.

Hawar

Al vijfentwintig jaar wordt "HAWAR" gevormd door Harm Harms en Meinie Wardenier. Ze ontwerpen dessins voor kleding en interieurstoffen. Ze voeren de ontwerpen uit op natuur-zijde, linnen, hennep, wol en katoen. Ze verwerken en verkopen meer dan 100 verschillende zijden stoffen en kunnen zich met recht zijdespecia-listen noemen.

Anneke Kersten

De basis van haar werk is het gebruik van verschillende materialen, zoals metaaldraden, papier, hennep, linnen en cottonlin, hout, verf, lijm. De weef-technieken gebruikt zij als middel om haar inspiraties vorm te geven. Opvallend is het kleurgebruik. Zij laat zich inspireren door kleur, vorm en structuur van landschappen en de geometrische kunst.

Roos Cox

wordt eigenlijk nog steeds gedreven door die fascinatie van vroeger, draadjes omhoog, draadjes omlaag: en er ontstaat een weefsel. Zij is vooral bezig met het uitproberen van dingen. Vanuit wat onder haar handen met het materiaal gebeurt, komt zij weer tot een volgend experiment.

weven.startpagina.nl

geeft informatie over haken, technieken, materialen, patronen, winkels waar weefbenodigdheden te verkrijgen zijn, communities en persoonlijke pagina's over weven, weefkringen, boeken en tijdschriften en de actuele ontwikkelingen betref-fende weven.

vilten.startpagina.nl

geeft informatie over vilten, technieken, materialen, patronen, winkels waar viltbenodigdheden te verkrijgen zijn, communities en persoonlijke pagina's over vilten, boeken en tijdschriften en de actuele ontwikkelingen betreffende vilten.
    design by www.allideasrwell.com
de pagina is 164 keer bezocht