English version
Noordhoeksestraat 4
6665 LE Driel
Netherlands

t: +31 (0)26 474 29 32
f: +31 (0)26 474 23 70
e: [email protected]

Al jaren is Irene van der Horst geïnteresseerd in de volle breedte van kunst en cultuur. Met name de grens-vlakken tussen ambacht en kunst heeft zij afgetast. Vandaar dat het een kleine stap was om haar werk, het weven, in een modern jasje te gieten.

Dit heeft geleid tot een uitgebreid assortiment aan verschillende experimentele weefsels. Momenteel ligt de nadruk op het weven en vilten van sjaals en omslagdoeken. Vrijwel altijd gebruikt Irene zelf geverfd materiaal. Door haar materiaalgebruik ontstaan barokachtige sjaals en sjaaltjes, die naast als sieraad ook functioneel te dragen zijn. Van de vilten sjaals vertonen een aantal door ragfijne zijde opgevulde ruimten. Ook hier is met kleur en materiaal gespeeld. Iedere sjaal is een uniek product, waarvan geen tweede te vinden is.

Daarnaast kunt u ook kennis maken met haar veelzijdigheid in andere werk, uiteenlopend van stoffen tot objecten.

"Textiel en met name het zelf maken van textiel fascineert mij al mijn hele leven. Na het naaien en breien van mijn eigen kleding en later die van mijn kinderen, begon ik, samen met een massa andere vrouwen, begin zeventiger jaren te weven en te spinnen. Mijn echte start in het weven, echt iedere dag weven, was eerst tijdens mijn hoofdredacteurschap van het tijdschrift WEVEN. Het enthousiasme van de door mij geïnterviewde kunstenaars en de samenwerking met Corrie van Eijk beïnvloedde en inspireerde mij dermate dat ik mijn eigen weefdiscipline kreeg."
    design by www.allideasrwell.com
de pagina is 6880 keer bezocht